Akcija!

Vrbe / Aldžernon Blekvud

(1 recenzija korisnika)

900 rsd

Autor: Aldžernon Blekvud, 1869-1951
Prevod sa engleskog: Sava Kuzmanović
Edicija: Poetika strave, knjiga I
Godina izdanja: 2015, 2016 (2. izdanje)
Sadržaj identičan sa sadržajem izd. iz 2015. god.
Str. 203-223: Blekvud – između strave i strahopoštovanja / Dejan Ognjanović
Biografija Aldžernona Blekvuda: str. 225-229.
Format: 208×145 mm
Broj strana: 230
Povez: tvrd
Pismo: latinica

ISBN-978-86-6039-017-4
COBISS.SR-ID-308712711

Šifra proizvoda: vrbe-aldzernon-blekvud Kategorija:

Opis

Blekvud je pisac koji je ostavio veliki trag u poetici horora svojim originalnim, odlično pisanim i vrhunski jezivim pričama i novelama. Lavkraft mu se izuzetno divio i smatrao ga je jednim od divova horor proze čija su najbolja dela – i to upravo ova koja sada imate na našem jeziku – vrhunci jezovite proze.

Dr Dejan Ognjanović

Mada su ove Blekvudove priče (Vendigo, Vrbe i Silazak u Egipat) nastajale 1907, 1910. i 1914. godine one se i sada pokazuju kao veoma savremene, geopoetičke, jer njihovi su „glavni junaci“ nestalna peščana ostrva na Dunavu, obrasla kržljavim vrbama, nepregledne kanadske šume i pustinje Egipta. Blekvud i njegovo delo žive tek u prostoru i kretanju. Tako treba shvatiti i njegovu želju da mu se zemni ostaci, pepeo, prašina i prah – ono što preostane iza života – raspu po švajcarskim Alpama, još jednom od predela koje je voleo.

Milenko Bodirogić

1 recenzija za Vrbe / Aldžernon Blekvud

  1. admin

    Super kolekcija priča, majstorski odrađeno. Otkrijete tajanstvene sile prirode u susretu sa ljudima koji uporno pokušavaju da nametnu svoju nadmoćnost čak i kad se jasno pokazuje da postoje još uvek neshvatljive sile na samo par koraka od nas. Divni opisi predela, veoma zanimljivi zapleti, odlično predstavljeni karakteri, izvrsne mudrosti, osećaj straha i malo humora radi opuštanja napetosti su predstavljeni u ovoj kvalitetno urađenoj knjizi. Od Alžernona Blekvuda bilo bi odlično i uraditi njegove romane kao The Centaur, Julius le Vallon i nastavak The Bright Mesanger. Hvala.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *