Born

1.300 rsd

Autor: Džef Vandermer, 1968
Prevod sa engleskog: Sava Kuzmanović

Edicija: BELLADONNA, knjiga III
Godina izdanja: 2021
Format: 240×170 mm
Broj strana: 333
Povez: tvrd
Pismo: latinica

ISBN-978-86-6039-060-0
COBISS.SR-ID-34697481

Napomena:
Orfelinovom izdanju romana Born dodali smo i novelu „Ptica čudnovata“ iz najmanje dva razloga: „Ptica čudnovata“ tematski je vezana za Borna i dodatno osvetljava njegov svet; „Ptica čudnovata“ prelepa je priča.

Šifra proizvoda: ISBN-978-86-6039-060-0 Kategorija:

Opis

U razrušenom, bezimenom gradu budućnosti, jedna mlada žena po imenu Rejčel, koja živi od sakupljanja bilo čega što bi moglo biti korisno, u krznu Morda, džinovskog letećeg medveda, despota njihovog sveta, pronalazi upetljano stvorenje i daje mu ime Born. Isprva Born ne liči ni na šta – tek zelenkasta grudva nečega što bi prosto moglo biti samo Kompanijin biotehnološki otpad, ali on Rejčel podseća na ostrvo na kom je rođena, sada davno nestalo pod morem. Oseća neku vezu s njim koju poriče, jer veze su zamke, a u njenom svetu svaka slabost može značiti smrt. Ipak donosi Borna u Balkonski greben, podzemno sklonište gde živi sa Vikom, dilerom koji prodaje sećanja, jedini beg iz jalovog, pobeđenog i slomljenog grada. Rejčel uspeva ubediti Vika da ne iskoristi Borna kao sirovi genetski materijal u svojoj laboratoriji.

Šta je Born? Ko je Born? Životinja, osoba, biotehnološka nakaza? Um uvek nalazi načina da zaštiti sebe, da izgradi utvrde, a neki od tih zidova postaju zamke.

Jedno je sasvim izvesno: romanom Born Džef Vandermer stvorio je čudoviše koje ćemo voleti.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Born“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *