Akcija!

Srebreno tkanje

(1 recenzija korisnika)

1.400 rsd

Edicija: BELLADONNA, knjiga II
Godina izdanja: 2020
Format: 240×170 mm
Broj strana: 312
Povez: tvrd
Pismo: latinica

ISBN-978-86-6039-052-5
COBISS.SR-ID-15127049

Šifra proizvoda: ISBN-978-86-6039-052-5 Kategorija:

Opis

Carstvo ljudi i carstvo snega drevnog naroda Staričana na korak su od sukoba i međusbnog uništenja kada se, kao neželjena spona između njih, pojavi Mirjem, devojka koja i protiv svoje volje, korak po korak, ovladava magijskom veštinom pretvaranja srebra u zlato. Njena se sudbina tako na vibrantan način upliće sa sudbinama cara Mirnacijusa i vojvotkinje Irine, sa sudbinama siromašne seoske devojke Vande i njena dva brata, Sergeja i Stepona, sa sudbinom vatrenog demona Černoboga i, iznad svega, sa životom nedodirljivog i neimenovanog snežnog kralja Staričana.

Polifono vodeći svoju priču, sa šest naratora i isto toliko vizura, Naomi Novik u Srebrnom tkanju verovatno dostiže vrhunac svog pripovedačkog umeća. Poput njene junakinje Mirjem, ona tka različite povesti na potki surove realnosti, mita i bajke i sve to, na kraju, postaje raskošna tapiserija na kojoj jasno uočavamo puteve potrage za srećom, prijateljstvom, poverenjem, ali pre svega za ljubavlju.

1 recenzija za Srebreno tkanje

  1. admin

    Ovo je jedna od najlepših knjiga koje sam u poslednje vreme pročitala. Sinopsis možda previše otkriva, ali i pored toga uživaćete! Knjiga je prelepo napisana, osećala sam se kao da čitam stare slovenske priče. Da ne kažem koliko pametno su napisani likovi, ženski posebno, stvarno osveženje u fantastici. Svakako preporučujem i druga dela Naomi Novik i nadam se da će prevoditi i ostale njene knjige.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *